Denne oppskriften på Pasta Carbonara fant jeg på matmons.net. Det var kjempegodt! Eneste forskjell er at jeg pleier å tilsette litt muskat enda i tillegg.
Spaghetti alla carbonara
"Kullbrennerens spaghetti" - er min absolutte pasta-favoritt!Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser:
500 g spaghetti
150 g bacon
1 løk
2 dl matfløte
2 egg
2 eggeplommer
Olivenolje
Parmesanost
1/2 ts nykvernet svart pepper
salt
Tilberedning:
Kok spaghetti med litt salt og noen dråper olje (helst olivenolje) i vannet. Bacon skjæres i små terninger, løken hakkes. Stek bacon og løk og til det er gyllent. Hell over fløte og la det varmes langsomt opp.
Visp 2 egg og 2 eggeplommer i en bolle. Tilsett den varme fløteblandingen litt etter litt. Varmes opp under omrøring, men skal ikke koke. Riv i parmesan og la den smelte noe ned i sausen. Smak til med salt og pepper.
La spaghettien renne av. Hell sausen over den varme spaghettien og bland lett.
Kilde: Thomas Edvardsen - Lagt inn: 19.06.2002
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar