lørdag 30. november 2013

GULROTKAKE-MUFFINSMin egen variant av gurotkake med eple! Jeg klarte ikke velge, så jeg satte i begge deler. Suuupergodt! Og du kan lage de så sunne du vil med å bruke mindre sukker og hvetemel.

Ingredienser
4 stk egg
3 dl sukker (eller 1,5 dl farin, 0, 5 dl stevia, 1 ss bjørkesøt, 2 ss akasie honning)
3 dl mel (jeg bruker en blanding av forskjellige melsorter jeg finner i skapet. Hvetemel, spelt, jytte, havremel, rugmel og/eller sammalt hvete/spelt)
  - skallet fra en halv appelsin (bare det gule! ikke det hvite)
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker (eller frøene fra en vaniljestang)
5 ss olje eller smeltet smør
3 dl revet gulrot
2 dl revet eple
1 most banan
ca 1 dl finhakkede nøtter (blanding av mandler, hasselnøtter og/eller valnøtter)
2 ss goji bær (eller annet tørket frukt, rosiner, tranebær e.l)Glasur
250 g smøreost (philadelphia naturell og 125 gr/1 pk mandarin og ananas kremost)
1 ts vaniljesukker
3 ss smeltet smør
300 g melis

Ida Alicia lager pynt av marsipan.
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mel, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Ha i smør eller olje, revne gulrøtter, eple, banan, nøtter, gojibær og revet appelsinskall. Rør det godt inn.
Smør en rund kakeform, ca 25 cm. Hell i røra. Eller bruk muffinsformer. Stek i ovnen i 45-55 minutter midt i ovnen i kakeform eller 10-15 min i muffinsform. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent). Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glasuren.

Glasur
Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt med litt revet gulrot eller hakkede nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

RSS