søndag 16. oktober 2011

Pusset indiadame i messing.

For noen uker siden kjøpte jeg en Indadame-statue i messing. Den var brukt, og jeg forelsket meg i den med en gang. Akkurat da hadde jeg ikke lommene fylt med penger, så jeg prutet litt på prisen, og jeg fikk den noen hundre kroner billigere hvis jeg pusset den selv.

Jeg lette litt på nettet og fant en bra side med masse kjerringråd i hjemmet. Der fant jeg en oppskrift på messing-puss.

Der sto det:

Nem og Billig  pustning af messing og kobbertøj:
1 kop vand
1 kop eddike
1 kop hvedemel
2 tsk citronsyre
2 tsk salt

Bland det sammen, smør det på tingene og skyl efter med lunken vand og tør efter med en blød klud.
Det er nem og  hurtig. og det skinner bare.        Tak til Birthe Kristensen for det gode råd!
Fra hjemmesiden//From: 
http://acthon.dk/bettina/nyttigt/tips/rengoring.html


Jeg gjorde akkurat slik det sto, og det funket utmerket! Det er synd jeg ikke tok et før-bilde, for å vise forskjellen, men dere ser ihvertfall på bildet at hun skinner som en sol nu! :D

Lynxie var redd indiadama da hun kom i hus, men nå har de visst blitt venner, heldigvis. :DA few weeks ago I bought a Indiawoman-statue made of brass. I bought it private form someone who had had it in their home for years. I fell in love with it right away when I saw it. I did not have my pockets full of money that week, so I got a bargain; I got it a few hundres cheper if I clean it myself.
I looked on the internet and I found a page where they had lots of good advice for cleaning at home. I found a recipie for a brass-polish:

Easy and cheap polish of brass and copper:
1 kop/cup vand/water
1 kop/cup eddike/vinegar
1 kop/cup hvedemel/flour
2 tsk/tbls citronsyre/lemon
2 tsk/tbls salt
Mix it together, put it on the things and rinse with lukewarm water. Wipe with a wet cloth.

Fra hjemmesiden//From: 

I did what it said, and it worked! Too bad I didnt take a picture before I cleaned her, but you can see her she shines like a sun! :D

Lynxie was afraid of the Indiawoman at first, but now they look like they are friends. :D

2 kommentarer:

 1. Ahhhh den var nydelig, sjønner godt at du forelsket deg jeg !!
  Slike kjærringråd har ofte noe i seg ja. Og godt Lynxie ble fortrolig med henne etterhvert, ikke bestandig så lett for ei lita pus :)
  Ønsker deg ei hærlig ny uke
  Klem fra Siv

  SvarSlett
 2. Hei Siv!
  Ja, jeg var superoverrasket over hvor lett det var å pusse den! Så for meg gnikking i timevis, men jeg tok bare å vasket den litt med blandingen. Kansje lynxie likte henne bedre når hun var pusset, bare... heheh :D
  Klem!!

  SvarSlett

RSS